Meclis Canlı

AIESEC Projesi Gala Gecesi İle Sona Erdi


02.08.2017

01 – 30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen AIESEC “Take a Step – Adım At” projesi Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapılan gala gecesiyle sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümü Öğrencileri ile AIESEC ortak projesi kapsamında hayata geçirilen “Adım At / Take a Step” in gala gecesi Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

12 farklı ülkeden 18 öğrencinin bir ay boyunca engelli vatandaşlarla farklı etkinliklerle bir araya geldiği projenin galası geçtiğimiz hafta yapıldı. Gala gecesine öğrenciler ve etkinlikler de yer alan engelli vatandaşlar da katıldı.

Çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler gecede ülkelerine özgü yöresel ürünleri tanıttılar. Öğrencilerin ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini giymeleri de renkli anlar yaşattı. Proje sonrasında sertifikalarını alan öğrencileri Muğla’da böyle bir projenin gerçekleşmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, Muğla’da geçirdikleri zamanda çok mutlu olduklarını belirttiler.

Öğrenciler proje kapsamında engelli vatandaşların kullandıkları Kısa Mola ve engelli nakil hizmetlerinin önemini vurgulayarak, böyle projelerin gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirttiler.