Meclis Canlı

AB Hibeli Büyükşehir Projesi Açılış Toplantısı 3 Kasım’da


01.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin AB hibeli İklim Değişimi Azaltımı Projesi’nin açılış toplantısı 3 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin  “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Merkezi Finans İhale Birimi’ne “ ClimateChangeMitigation – Muğla” projesi ile yaptığı başvuru kabul edilerek 146 bin 610 Euro hibe almaya hak kazandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce de hibe ile gerçekleştirdiği “ Karbon Ayak İzi” ve “ Su Ayak İzi” projelerine ek olarak Muğla bölgesinde iklim değişikliği etkilerinin izlenmesi ve azaltılması hedefiyle hazırladığı yeni proje kapsamında “ İklim Değişikliği Azaltım Merkezi” kurulması ve iklim değişikliği konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

29 Mayıs 2017 tarihinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği yetkilileri arasında imzalanan projenin açılış toplantısı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katılımı ile 3 Kasım Cuma günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te gerçekleştirilecek.