Meclis Canlı

81 İl Gezen Bayrak Gürün’e Teslim Edildi


31.08.2018

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği’nin başlattığı proje kapsamında 19 Mayıs’ta Muğla’dan yola çıkarak 81 il gezen Türk Bayrağı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tekrar Muğla’ya geldi. Bayrak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teslim edildi.

Muğla’da iki yıl önce faaliyetlerine başlayan Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği, 'El ele elden ele 81 ilde' sloganıyla, şehir içi ulaşımı kolaylaştıran bisikletin kadınlar tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, sporun gerekliliğine vurgu yapmak için 'Türk Kadınının Zaferi' adlı sosyal sorumluluk projesiyle bir araya geldi. Kadınların şehir içi ulaşımda bisiklet kullanmaya yönlendirmeyi amaçlayan dernek, topluluklarını yaygınlaştırmak, ülke çapında kadın bisikletçilere dikkat çekmek ve art arda iki milli bayramı kutlamak için 19 Mayıs- 30 Ağustos arasında 81 ilde sosyal sorumluluk organizasyonu düzenledi.

19 Mayıs’ta 40 kadın bisikletçinin Muğla'da Türk bayrağını alması ve şehrin sınırını geçtikten sonra bayrağı Aydın’daki gönüllü bisikletçilere teslim etmesiyle başlayan organizasyonda tüm illeri gezen bayrak 30 Ağustos’ta Muğla’ya geldi. Antalyalı kadın bisikletçiler tarafından Muğla’ya getirilen bayrak Zafer Bayramı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e takdim edildi.

Dernek Başkanı Yasemin Duygulu “Muğla’dan başlattığımız ve 81 ilde gerçekleştirilen hareket Türkiye’de bir ilk. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. 81 İlde gönüllü bisikletçilerimiz var, onlarla önemli bir bağ kurduk. Bu projeyi gerçekleştirmemizde büyük desteği olan başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün ve tüm destekçilerimizle birlikte pedallarını çeviren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Yapılan organizasyonun örnek olduğunu ve bayrağın kendisine verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Başkan Gürün “Muğla’da başlatılan kadın hareketinin 81 ilde karşılık bulması çok önemli bir olay. Hep söylediğimiz gibi birlikte olursak başaramayacağımız iş, aşamayacağımız engel yoktur. Projede emeği geçen başta Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Üyelerine ve 81 ilde pedal çeviren tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Bayrağın bize emanet edilmesinden dolayı büyük onur duyuyoruz.” Dedi.