Meclis Canlı

7000 Yerel Siyasetçi Belçika’da Buluştu


16.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 12-15 Ekim tarihleri arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen 13.Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası ‘Open Days’ etkinliklerine konuşmacı olarak katıldı.

AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından 12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen, 7000 yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren “Open Days” 13. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Kentsel ve Kırsal gelişim, kentsel ve kırsal bölgelerin entegrasyonu/ Demografik zorluklar” konularında katılımcıları bilgilendirmiş ayrıca Avrupa Birliği kurumlarındaki yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulmuştur.

12-15 Ekim tarihleri arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen 13.Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası ‘Open Days’ etkinliğinde ayrıca, “Aday ülkelerde genç işsizliği: Ortak sorunlar, ortak çözümler”, "Yerel Yönetimlerin üstlendikleri rol: Potansiyel durum ve mevcut durum”, “Çevre Dostu Yeşil Ulaşım”, “Kentsel Ekonominin gelişmesi”, “Bütünleşik Bölgesel Yatırımlar” konuları ele alınmış ayrıca katılımcılar konferansta tecrübelerini, örnek çalışmalarını, belediye hizmetlerini ve projelerini paylaşma fırsatı buldular.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen 12-15 Ekim Open Days etkinliğinin dünyanın farklı coğrafyalarından 7000 yerel siyasetçiyi bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu, bütün katılımcıların birbirlerinden yeni şeyler öğrendiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün;  “Ortak paydası sosyal belediyecilik anlamında halka daha iyi hizmet vermek olan yerel yönetimler, hizmet götürdükleri nüfusa göre ekonomik olarak daha güçlü olmalı ve ülkeyi yöneten iktidarların bütün yerel yönetimlere eşit mesafede yaklaşmalıdır. Özellikle ülkemizde değişen yerel yönetimler yasası ile nüfusun yüzde 93’ü belediye hizmet alanı içinde yaşamaktadır bu da yerel yönetimlerin görev ve sorumluk alanı genişletmiştir. Ülkemizden ve dünyadan 7000’e yakın yerel siyasetçinin, Avrupa Birliği temsilcilerinin katıldığı 13.Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliğinde ülkeleri ve şehirleri farklı olsa da amaçları halka hizmet olan yerel yönetimlerin değişen siyasi, ekonomik, sosyal şartlara rağmen gerçekleştirdiği hizmetleri, sorunlarını ve projelerini anlatma fırsatı bulduk.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün “Kentsel ve Kırsal gelişim, kentsel ve kırsal bölgelerin entegrasyonu/ Demografik zorluklar” konularında konuşmacı olarak katıldığı Brüksel’deki etkinliğe Türkiye’den, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan,  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Jale Nur Süllü, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş katıldı. Etkinliğe ayrıca Avrupa Parlamenteri Mercedes Bresso, Avrupa Komisyonu, İstihdam ve Sosyal İşler Genel Müdürlüğü’nden Christiane Westphal, Friedrich Ebert Vakfı Brüksel Direktör Yardımcısı Johanna Lutz, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Dairesi Başkanı Myriam Ferran, Rhone-Alp Bölgesi Başkan Vekili-Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Üyesi Bernard Soulage, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı Sergei  Stanishev, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile ilişkiler Çalışma Grubu Başkanı Jean-Luc Vanraes, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü – Türkiye Masası Direktör Yardımcısı Patrick Paquet, CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan, CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç ve  T.C. AB nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel gibi temsilciler katıldı.