Meclis Canlı

602 Sokak Hayvanı Yeni Yuvalarına Kavuştu


27.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bugüne kadar toplam 602 sokak hayvanını sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşmalarını sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Geçici Hayvan Bakımevinde sokak hayvanları için rehabilitasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar kapsamında 10 aylık süre içerisinde 1164 sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı ve hastalık, kaza gibi nedenlerle bakımevine getirilen 963 sahipsiz hayvanının tedavileri gerçekleştirildi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde Geçici Hayvan Bakımevinde 602 sokak hayvanı sahiplendirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde sokak hayvanları için çalışmalar yapıyoruz. Geçici Hayvan Bakımevinde görev yapan personelimiz 10 aylık bir süre zarfında 1164 sokak hayvanını kısırlaştırdı ve 963 hayvanımızın da tedavileri gerçekleştirdi. Vatandaşlarımızı da hayvan sevgisi konusunda daha duyarlı ve sorumluluk sahibi olmaya davet ediyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamalı, onları dünya üzerinde birlikte yaşadığımız hayvanlara sahip çıkmalarını öğretmeliyiz.”