4 Bin 118 Kilometre yolda çizgi çalışması yapıldı

15.01.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde yaptığı yatay/düşey işaretleme çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelindeki yollarda yürüttüğü yatay ve düşey işaretleme çalışmaları kapsamında, trafik tanzim, uyarı levhalarının yanı sıra eksik veya deformasyona uğramış yavaşlama uyarı çizgileri, yaya geçidi, refüj başı ofset tarama ve yol çizgi uygulamaları devam ediyor. Ekipler tarafından il genelinde bu güne kadar yapılan 5018 adet el uygulama (Yavaşlama Uyarı Çizgileri, Yaya Geçidi, Refüj Başı Ofset Tarama) ve 4118 Km yol çizgisi çizildi.

Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi yapılan açıklamada  “Yol ağımızın geniş olması ve doğal yapıdan kaynaklanan etkenler ile birlikte birçok noktada zorlu yol koşulları ile karşılaşıyoruz. Güvenli ulaşımın sağlanabilmesi için öncelik sırası tehlike uyarı işaretleri olmak üzere işaretleme eksikliklerini gideriyoruz. Bu kapsamda Belediyemiz sorumluluk alanında olan yol güzergahlarında işaretleme yapılmamış yolumuz neredeyse kalmadı. İşaretleme çalışmalarımız esnasında ulaşım ve trafik açısından tehlikeli gördüğümüz noktalarda kazalara sebebiyet verebilecek unsurların önlenmesi için ilçe belediyelerimizin sorumluluğunda olan yol güzergahlarına da müdahale ederek yolları işaretsiz bırakmamaya özen gösteriyoruz.” İfadeleri yer aldı.