Meclis Canlı

30 Hane Yıllar Sonra Suya Kavuştu


04.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yıllardır içme suyunu ilkel yöntemlerle karşılamaya çalışan Seydikemer İlçesi Yaka Mahallesi Çadırkavak mevkiine yeni hat yaptı. Bölgede bulunan 30 hane yapılan çalışmayla yıllardır hasret kaldığı içme suyuna kavuştu.

Kurulduğu günden bu yana İl genelinde suyu olmayan birçok mahallede çalışma yaparak bu bölgeleri suya kavuşturan Muğla Büyükşehir Belediyesi, son olarak Seydikemer İlçesi Yaka Mahallesi Çadırkavak mevkii sakinlerinin yıllardır hasret kaldığı suya kavuşturdu.

İlkel Yöntemlerle Su Temin Ediliyordu

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Çadırkavak mevkiinde bulunan içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırdı ve bölge sakinlerinin çeşmelerinden yıllar sonra su aktı. Mahalledeki hatlarının çok eski ve aktif olmaması nedeniyle mahalle sakinleri içme suyu ihtiyaçlarını tankerlerle ve dağdan gelen suyun önüne koydukları küçük çaplı borularla sağlıyorlardı. Bu nedenle incelemelerde bulunan ekipler mahallede bulunan 3 buçuk kilometre uzunluğundaki hattın 1 kilometresini yeniledi. Diğer 2 buçuk kilometrelik kısmında bakım onarım çalışması yaptı ve böylece yıllardır kullanılmayan hat aktif hale getirildi.       

Ek Su Kaynağı da Sağladık

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda susuz bölgelerin bu sıkıntısını ortadan kaldırmak için belirli bir plan ve program dâhilinde çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Ülgen, uzun yıllardır su hatları olmayan ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken Çadırkavak mevkiinde yapılan çalışma ile çeşmelerde su aktığını belirtirken, “Çadırkavak mevkiinde yaptığımız hat çalışması sonucu bölgede kullanılmayan hatların bir kısmını tamamen yeniledek ve bir kısmınında bakım onarım çalışmasını tamamladık. Artık hatlar aktif şekilde kullanılıyor. Bunun yanı sıra bölgede yeni su kaynağı araştırması yaparak ilave su sağladık. Yapılan bu çalışma ile mahalle halkı gönül rahatlığıyla çeşmelerinden akan suyu kullanamaya başlayabilir” dedi.