Meclis Canlı

30 Ağustos’ta Emre Aydın coşkusu


02.09.2019


30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için her yıl düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıl dönümü Muğla’da büyük bir coşku ile kutlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geniş bir katılımın olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları renkli anlara sahne oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Muğla İl Başkanı Adam Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Menteşe ilçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan fener alayı bayraklar, meşaleler ve marşlar ile birlikte coşku içinde gerçekleşti.

Renkli anlara sahne olan ve büyük bir birliktelik sergilenen yürüyüş sonrasında tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık Emre Aydın konseri ile unutulmaz bir gece yaşadı. Aydın konserde, “Hoşça kal”, “Son Defa”, “Belki Bir Gün Özlersin” gibi sevilen birçok eserini seslendirdi. Emre Aydın ayrıca birçok parçasını seyirciler ile birlikte söyledi. 

Başkan Gürün, “Ülke ve millet olarak farklı zamanlarda farklı sıkıntılar yaşasak da her zaman aklımıza Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kurtuluş savaşında vermiş olduğu büyük çaba ve zaferi getirmemiz gerekiyor”

Konserde konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde 30 Ağustos’u büyük bir bayram olarak kutlamaya hakkımız var. 19 Mayıs 1919’da başlayan Anadolu yürüyüşü ile birlikte tüm yurttaşlarımızın vatanını kurtarmak için Ata’mızın arkasında birleşmesi ile birlikte 30 Ağustos 1922 yılında bütün Dünya’nın yakından takip ettiği önemli bir zafer kazandı. 30 Ağustos’ta kazanılan zafer sadece dış güçlere karşı olmadı. Atamızın da söylediği gibi hem içeriden ve dışarıdan ülkeyi bölmek, parçalamak için her türlü fesat bir araya gelmişti. Atamızın inanarak, milletimize güvenerek büyük bir zafere imza atıldı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk noktasını bu zaferle koyduk. Ülke ve millet olarak farklı zamanlarda farklı sıkıntılar yaşasak da her zaman aklımıza Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kurtuluş savaşında vermiş olduğu büyük çaba ve zaferi hatırlamamız gerekiyor. Hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkımız yok. Güzel günler bizim olacak” diyerek sözlerini tamamladı.