Meclis Canlı

29 Milyon TL’lik yatırımda son etaba geçildi


13.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile dört farklı altyapı kurumunun koordineli olarak Menteşe ilçesinde yaptığı 29 Milyon TL’lik “Kentsel Tasarım Yolları” projesinin son etabı olan Cumhuriyet Caddesinde çalışmalar başladı.

Menteşe İlçesinde 29 Milyon 600 bin TL yatırımla Muğla Büyükşehir Belediyesi, AYDEM-Doğalgaz- Superonline ve Türk Telekom’un koordineli olarak çalışmalarını sürdürdüğü kentsel tasarım yolları projesinde Recai Güreli Caddesi’nde yağmur suyu, içme suyu doğalgaz aydınlatma, elektrik altyapı çalışmaları tamamlanması ile geçici asfalt döküm çalışmaları yapılarak yol trafiğe açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, “Recai Güreli Caddesi’nde gündüz ve gece olmak üzere iki vardiya olarak kaldırım imalat ve bisiklet yolu kaplama gibi üst yapı çalışmalarının devam ettiği, projenin daha hızlı bitmesi için 4’üncü ve son etabı olan Cumhuriyet Caddesinde çalışmalara başladığı” belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti: 

“Cumhuriyet Caddesindeki, iş hanı ile Vali Konağı arasındaki yol kısa süreliğine trafiğe kapatılarak çalışmalar başlatıldı. Bu arada yağmur suyu ve içme suyu alt yapı çalışmasına başladığımız yolun, en kısa süre içerisinde üst kaplamasını yaparak bayram öncesi yolu trafiğe açmayı planlıyoruz. Bayram öncesi bitmesini planladığımız cadde üzerinde öncelikle diğer kurum ve kuruluşlar tarafından doğalgaz, aydınlatma, elektrik ve fiber optik altyapı çalışmaları yapılacaktır.”