Meclis Canlı

23 Nisan’da Büyükşehir’e İki Başkan


22.04.2019

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün makamını KocaMustafendi İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Beril Bilgiç’e ve Özel Muğla Anaokulu öğrencisi Deniz Bora Ersöz’e bıraktı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki misafirleri KocaMustafendi İlkolulu 4.sınıf öğrencisi Beril Bilgiç, Arda Özcan, Özel Muğla Anaokulu öğrencisi Deniz Bora Ersöz ve Asya Çekicioğlu’ydu.

Minik Başkan; “Dünyayı temiz tutun”

Muğla Büyükşehir Belediyesi makamını Dr. Osman Gürün’den devralan Özel Muğla Anaokulu öğrencisi Deniz Bora Ersöz ilk isteği dünyanın temiz tutulması oldu. KocaMustafendi İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Beril Bilgiç’de yerel yönetimler olarak halka hizmet, çocuklar için daha fazla yeşil alan ve oyun alanları, ağaçların korunması, açık ve şeffaf belediyecilik uygulayacaklarını söyledi.

Başkan Gürün; “Atatürk’ün izinde fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan’ın tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, gelecekte her makama ve mevkiye fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerin geleceğini ve Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışacaklarını söyledi. Başkan Gürün; “Çocuklarımızın bayramı 23 Nisan’da görevimi Beril ve Deniz Bora başkanımıza devrettim. Onlar da yerel yönetimler olarak dünyanın, ağaçların korunmasını, yeşil ve oyun alanların arttırılmasını istediler. Doğası, eşsiz güzellikleri, kıyıları ve orman varlığı ile Muğlamızda yaptığımız katı atık tesisleri, kıyılardan teknelerle atık alımı, çöpten elektrik üretimi ve daha birçok hizmetimizle Muğlamızı korumaya çalıştığımızı başkanlarımıza anlattık. Çevreye ve doğaya saygılı nesiller olarak yetişen bu evlatlarımız fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller olarak ülkemize hizmet edecekler.”dedi.

 “Başkan Gürün Minik Başkanlara Çerçeveli Atatürk Resmi Hediye Etti”

23 Nisan’da makamını devrettiği Beril ve Deniz Başkan’a Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çerçeveli resmini hediye eden Başkan Gürün kendilerinin daima yaptıkları işlerde Atatürk’ün ilke ve devrimlerini temel aldıklarını, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için yürüdükleri yolda rehberlerinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.