Meclis Canlı

23 Nisan’da Büyükşehir’de Makam Çocukların


22.04.2016



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 4.sınıf öğrencisi Bilgehan Başaran oturdu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Özel Muğla Teknoloji ve Kültür İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Bilgehan Başaran ve başkan yardımcısı Alin Lal Durukan’a bıraktı.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda oturan Başkan Bilgehan Başaran Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de okullarının etrafındaki yol, park düzenlemesinin yapılmasını, çocuklar için yeşil alan ve spor tesisleri sayısının il genelinde arttırılmasını istedi ve gelecekte belediye başkanı, milletvekili olmak için çok çalışması gerektiğini, bu görevlerin büyük sorumluluk gerektirdiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti bugünün Çocuklarına Emanet

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu 4.sınıf öğrencisi Bilgehan Başaran’a bırakan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği, ülkemizde bütün dünya çocuklarını bir araya getiren 23 Nisan ile geleceğin teminatı gençlere büyük bir sorumluluk verdiğini, gençlerin eğitimlerine önem vererek, ulusal değerlerine sahip çıkarak bu ülkeyi çağdaş, demokratik ülkeler seviyesine çıkaracaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “23 Nisan gibi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutladığımız bu anlamlı günde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini çocuklarımız devraldı. Onların eğitim ve öğretim hayatlarına büyük önem vererek ülkeleri için yararlı birer birey olacaklarına inanıyorum. İleride belediye başkanlığı, milletvekili, başbakanlık görevlerini bugünün çocukları devralacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu nedenle 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan etmiş, onlara sorumluluk vermiş ve onların ülkelerini ilelebet koruyacaklarını bildiği için Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk Gençliği’ne emanet etmiştir.” dedi.