Meclis Canlı

2023 Yılının İlk UKOME Toplantısı Yapıldı


18.01.2023


Trafik güvenliği ve ulaşımın sorunsuz olarak hizmet vermesi için büyük önem taşıyan Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu 2023 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Muğla’da trafik güvenliğini sağlamak, ulaşımın sorunsuz olarak işlemesi ve vatandaşlara daha iyi hizmet sağlanması için çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kurulunun 2023 yılının ilk toplantısı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde yapıldı.

 

Trafik Güvenliği İçin Çalışmalar Sürüyor

Trafiği düzenleme amacı ile trafik işaret levhaları, ışıklı sesli trafik işaretleri, sinyalizasyon, hız engelleyici gibi trafik güvenliği için önemli hizmetleri hayata geçiren UKOME ayrıca  Muğla Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurum ve kuruluşlarının ulaşım hizmet ve yatırım birimleri ile ilgili ilçe belediye başkanlıkları arasında koordinasyonu sağlıyor. İl genelinde trafik güvenliği çalışmaları sürdürüyor.

 

Bu kapsamda UKOME Kurulu 49 gündem ve 14 ek gündem maddesi ile yılının ilk toplantısı 17 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirildi. UKOME toplantısında alınan kararlar ile İl genelinde kurumlardan ve vatandaşlardan gelen talepler alt komisyon raporları değerlendirildi. İl genelinde hayata geçirilecek olan trafik sirkülasyon projeleri, yatay/düşey işaretleme yapılacak alanlar, toplu taşıma ve feribot sefer hareket saatleri, güzergahları gibi konular ele alınarak oy birliği ile karara bağlandı.