Meclis Canlı

2 Milyon Süs Bitkisi Üretildi


19.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlanan Alım Garantili Süs Bitkisi projesi kapsamında üreticiler tarafından yaklaşık 2 milyon süs bitkisi üretildi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Muğla üreticisi yaklaşık 2 milyon süs bitkisi üretti. Bu proje ile Muğla İli genelindeki üreticilerin desteklenmesi ve alternatif tarım ürünlerinin üretiminin yapılması hedeflenip bu yönde üretici eğitim çalışmaları da devam ediyor. Projeye Bodrum, Milas, Fethiye, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca ilçelerinden de destekler geliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerden gelen desteklerle kısa bir sürede projede büyük yol kat ettiklerini vurguladı. Tufan; “Bu proje ile şehirlerde yaşayan insanların yeşile olan özlem ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıp Muğla üreticisinin de süs bitkisi sektöründe söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyemizin tüm teknik personeli ve imkanları ile bu süreçte üreticimizin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.