Meclis Canlı

150 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Hafriyattan Temizlendi


27.02.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 11 hafriyat alanında 3 Milyon 918 bin 092 ton hafriyat atığını bertaraf etti. Böylece yaklaşık 150 futbol sahasında alanın kirlenmesinin önüne geçilmiş oldu.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra il genelinde 1 olan hafriyat depolama sahasını 11’e çıkaran Büyükşehir Belediyesi bu alanlarda 3 Milyon 918 bin 092 ton hafriyat atığını bertaraf etti. İl genelinde hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını kontrol altına alan Büyükşehir Belediyesi ayrıca il genelinde 699 adet hafriyat aracını belgelendirerek online takibini başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin bertaraf ettiği 3 Milyon 918 bin 092 hafriyat atığı ile yaklaşık 150 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın kirlenmesinin önüne geçildi. 261 bin 206 kamyonun yüküne eşit olan hafriyat atıklarının bertarafı 11 hafriyat sahasında yapıldı.

Başkan Gürün; “Muğlamızın yeşilini, mavisini korumak ve bu güzel şehri geleceğe miras bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Muğla’nın yeşilini, mavisini korumak için var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün hafriyat atıklarının bertarafı ile 150 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın kirlenmesinin önüne geçtiklerini belirtti.

Başkan Gürün; “Muğla birbirinden değerli 13 ilçesi, yüzde 68 orman varlığı ve eşsiz güzellikleri ile hassasiyetle korunması gereken bir şehir. Büyükşehir olarak katı atık düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, arıtma tesisleri, geri dönüşüm tesisleri, teknelerle atık alımı, güneş enerjisinden yararlanan çevreci tesisler gibi birçok yatırımı hayata geçirerek Muğlamızın geleceğine yatırım yapıyoruz. 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da 1 olan hafriyat sahasını 11’e çıkardık. Diğer ilçelerimizde de hafriyat alanı oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. 150 futbol sahası büyüklüğünde alanın hafriyat atıklarıyla kirlenmesinin önüne geçtik. Ayrıca il genelinde 699 hafriyat aracını belgelendirerek uydudan takibini yapıyoruz. Muğlamızın yeşilini, mavisini korumak ve bu güzel şehri geleceğe miras bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.