Meclis Canlı

1403 Hanede Hasta Bakım Hizmeti


23.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının başlattığı evde bakım hizmetlerinde Muğla İli genelinde bugüne kadar 1403 haneye ulaşıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının; yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşların evde tıbbi bakımı, bakıcı eğitimi, kişisel hijyen, hastanın nakli, tıbbi ve diğer ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması için Muğla İli genelinde; öncelikle Muğla Menteşe ilçesi merkez olmak üzere, Ula, Yatağan, Kavaklıdere, Marmaris ilçesi merkez olmak üzere, Datça, Fethiye ilçesi merkez olmak üzere, Seydikemer, Ortaca ilçesi merkez olmak üzere, Dalaman, Köyceğiz, Milas ilçesi merkez olmak üzere, Bodrum da oluşturduğu birimler tarafından yürütülen Evde Bakım Hizmeti ile bugüne kadar 1403 haneye ve 1976 ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, temmuz ayı ortalarında Muğla İli genelinde başlattıkları evde bakım hizmetleri ile birçok ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştıklarını, bu çalışmaların ileride düşünülen sosyal yardım projelerinin alt yapısını oluşturduğunu söyledi. Hacı Koç; “Temmuz ayı ortalarında Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın sınırlı sayıda personel ve ekipman ile başlattığı evde bakım hizmetiyle Muğla il genelinde birçok ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaştık. 2015 yılında daha fazla vatandaşımıza ulaşmak ve bu hizmetimizi yaygınlaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarının konaklaması için başlattığımız Konuk Evi hizmetinden de 30 vatandaşımız yararlandı. Sosyal belediyecilik anlayışı ile başlattığımız bu hizmetlerimizle hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyor aynı zamanda önümüzdeki süreçte oluşturacağımız sosyal yardım hizmetlerinin alt yapısını oluşturuyoruz.” dedi.