Meclis Canlı

140 Okulda Vektörle Mücadele Anlatıldı


22.03.2017



Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yürüttüğü vektörle mücadele konusunda 140 okulda öğrencilere bilgi verdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan proje kapsamında ekipler okullara giderek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. İl genelinde 140 okulda 9 bin 542 öğrenci ile bir araya gelen ekipler, öğrencilere sivrisinek çeşitleri, larvaların barındığı alanlar, çevre, ekolojik denge ile mücadele ve yöntemleri konularında bilgi verdi.

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan bilgilendirme toplantıları sonrasında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Yapılan eğitimdeki amaç küçük yaşta ki öğrencilerimizin vektörleri tanımaları ve sivrisinek ile mücadelede yapabilecekleri fiziksel önlemleri almalarını, haşerelerle mücadelede öğrencilerimizin de belediyemizin çalışmalarına yardımcı olmalarını sağlamaktır. Ayrıca kırsalda bulunan okul öğrencilerine bölgelerine mahsus haşerelerle nasıl mücadele edebilecekleri konusunda da bilgiler verildi. Yapılan toplantılarımız okullarda ilgiyle karşılandı. Bu çalışmanın yapılmasında destek gösteren milli eğitim camiasına teşekkür ederiz.”