Meclis Canlı

100 Yaş Evi’nde Beslenme Eğitimleri Devam Ediyor


25.11.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi uzman diyetisyeni tarafından Fethiye ve Menteşe 100 Yaş Evleri üyelerine ‘İleri Yaşta Diyabet ve Beslenme’ ve ‘Alzheimer ve Koruyucu Beslenme’ eğitimleri verildi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturulan 100 Yaş Evleri’nde, üyelerin diyabet ve beslenme ile ilgili detaylı bilgi edinmesi amacıyla eğitimler devam ediyor.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi uzman diyetisyeni tarafından Fethiye 100 Yaş Evi üyelerine ‘İleri Yaşta Diyabet ve Beslenme’ konulu, Menteşe 100 Yaş Evi üyelerine ise Alzmheimer ve Koruyucu Beslenme’ konulu eğitim verildi.

Eğitimlerde Türkiye’deki her 10 kişiden 4’ünün diyabet hastalığını bilmeden yaşamanı devam ettirdiği, 65 yaş ve üzeri grupta ise her 4 kişiden birinin diyabet hastası olduğu ifade edildi. Ayrıca Tip 2 diyabet hastalığının sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, kaliteli uyku ve kaliteli ilişkiler gibi sağlıklı yaşam biçimi davranışları ile kontrol altına alınabildiğinin önemi vurgulandı.