Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarına Öğrenci Alımı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KONSERVATUVARI’NA ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

BÖLÜMLER                      :

Türk Halk Müziği   (THM)

Türk Sanat Müziği   (TSM)

Halk Oyunları

Tiyatro

AÇIKLAMALAR                 :

• Eğitim süresi 3 yıldır ve 3 yılın sonunda başarılı olanlara Katılım Belgesi (Sertifika) verilecektir.
  • Öğrenciler THM ve TSM Bölümlerinde haftada 10 saat, Halk Oyunları ve Tiyatro Bölümlerinde haftada 12 saat ders göreceklerdir. Dersler hafta sonları ve hafta içi mesai saatleri sonrasında yapılacaktır. Derslere devam zorunluluğu vardır.
  • Başvuruda bulunmak için herhangi bir eğitim düzeyinde olma (Diploma) zorunluluğu yoktur.
  • Tiyatro Bölümü için 10 yaş ve üzeri herkes başvuruda bulunabilir.Öğrencilerimiz 10 – 14 yaş aralığı Çocuk Tiyatrosu Sınıfı, 15 yaş ve üzeri Yetişkin Tiyatrosu Sınıfı olarak eğitim göreceklerdir.
  • THM, TSM ve Halk Dansları Bölümleri’ne 15 yaş üzeri herkes başvuruda bulunabileceklerdir.
  • THM ve TSM Bölümlerimizde öğrencilerin enstrüman seçimi, Öğretmen kadromuz doğrultusunda olacaktır.

Tiyatro Bölümü sınavı       :

1. Adaylar kendi seçecekleri iki farklı Tiyatro oyunundan, birer Tiradı ezberleyerek oynayacaklardır.
  2. Adaylara, Sergileyecekleri Tiratların ait olduğu oyunların, yazar ve dönem bilgileri hakkında sorular sorularak, Tiyatro Kültürü bilgi düzeyi ölçülecektir.
  3. Adaylar Sınav Jürisi tarafından, gerekli görüldüğü takdirde verilecek olan doğaçlamaları yapacaklardır.

Halk Oyunları  Bölümü sınavı       :

1. Adayların Fiziksel yapısının Dans etmeye uygun olması gerekmektedir.
  2. Adayların Ritim kulaklarını değerlendirmeye yönelik, Ritim tekrarı yaptırılacaktır.
  3. Algı tespiti ve hareket tekrarı: adayların bir müzik eşliğinde, küçük Halk Dansı figürlerini tekrar etmeleri istenecektir. (adayların, özellikle dans etmek istedikleri müzikler olması halinde, telefonlarına kayıt ederek yanlarında getirmeleri gerekmektedir)

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği  Bölümleri  sınavı       :

1. Tek Ses Tekrarı :Adaylardan Piyanodan çalınacak tek bir sesi duyarak tekrar etmesi istenecektir.
  2. Ezgi Tekrarı : Adaylardan Piyanodan çalınacakbir ezgiyi (melodiyi) duyarak tekrar etmesi istenecektir.
  3. Ritim Tekrarı :Adaylardan masaya kalemle vurularakçalınacakbir ritmi duyarak tekrar etmesi istenecektir.

Sınavlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacaktır.

Türk Halk Müziği Bölümü Sınavı  : 06/11/2016 saat 14:00 – 18:00 arasında yapılacaktır.

Türk Sanat Müziği Bölümü Sınavı: 06/11/2016 saat 14:00 – 18:00 arasında yapılacaktır.

Halk Oyunları Bölümü Sınavı         : 06/11/2016 saat 10:00 – 13:00 arasında yapılacaktır.

Tiyatro Bölümü Sınavı                     : 22/10/2016 saat 13:30 – 18:00 arasında yapılacaktır.

Başvuru :

1. Başvurular Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Konservatuvar Büro Personeli Güler Aslı Çelik’e yapılacaktır.
  2. İstenen belgeler; Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi, 2 vesikalık fotoğraf, 18 yaşından küçük adaylar için Velisinden ( Velisi bulunduğum aday öğrencinin, Muğla Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sınavlarına girmesi, kazandığı takdirde kayıt işlemlerinin yapılması, Öğrenci olarak ders ve etkinliklere katılması tarafımca uygundur.) uygunluk dilekçesi .