13 İlçe 13 Desen Tasarım Çağrısı

13 İLÇE 13 DESEN TASARIM ÇAĞRISI

KONU: İllüstrasyon ve Desen Tasarımı

AMAÇ:

Birlikte kalkınmak için birlikte üretim yaklaşımını benimseyen Atölye Muğla Bir’de, tarımsal çeşitliliği ve katma değeri destekleyen program ve projeleri, üreten ve tüketenler ile birlikte geliştiriyoruz.

Muğla’daki 13 ilçenin tamamı için geliştirdiğimiz 13 proje ile kırsalda yenilik ve yaratıcılığı destekliyoruz.

Bu projelerden biri olan Tasarla Tak ise “Geçmişin izleri, geleceğin çizgilerini buluşturan yaratıcı ürünleri nasıl tasarlayabiliriz?” sorusundan yola çıkarak, katma değeri olan ürünlerin tasarlanmasını amaçlıyor.

Bu kapsamda, Atölye Muğla Bir olarak 13 İlçe 13 Desen Tasarım Çağrısı ile tasarımcılardan her ilçenin değerlerini yansıtan illüstrasyon ve desen üretmeleri bekleniyor. Üretilen desenler, Atölye Muğla Bir ziyaretçilerine, Muğlalılara, yerli ve yabancı konuklara yönelik bez çanta, defter, tablet kılıfı, kupa, şişe açacağı, takvim gibi ürünler üzerine yerleştirilerek satışa sunulacak ya da promosyon amaçlı kullanılacaktır.

KATILIM KOŞULLARI:

1. Herkesin katılımına açık olan yarışmada tasarımcılar birden fazla ilçe için başvuruda bulunabilecek.
  2. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.muglabir.com adresine üye olarak ’13 İlçe 13 Desen’ grubunu takip etmeleri gerekiyor.
  3. Vektörel olarak hazırlanan illüstrasyon ve desen tasarımları, 150dpi çözünürlükte ve jpeg uzantılı olarak, şartnamede yer alan örnek şablona yerleştirilerek teslim edilecektir.
  4. Değerlendirme sonucunda ödül alan ya da MELSA tarafından kullanım hakkı satın alınan desenlerin vektörel dosyaları ayrıca teslim edilecektir.

ŞARTNAME: https://muglabir.com/13-ilceye-13-desen-26509.html

TASARIM ÇAGRISI DUYURUSU: 20 ŞUBAT 2017

ONLİNE TESLİM (projelerin siteye yüklenmesi için son tarih): 13 MART 2017

ONLİNE DEGERLENDİRME: 14-21 MART 2017 (muglabir.com adresinden herkese açık oylama yapılacaktır.)

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI: 24 MART 2017

ÖDÜLLER:

Tasarımlar, 1 hafta süreyle www.muglabir.com sitesinde, 13 Proje 13 Desen Grubu altında halk oylamasına açılacaktır. Halk oylamasında en çok oy alan ilk 3 tasarım ödüllendirilecektir.

Halk oylamasına ek olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi, MELSA, Atölye Muğla BİR yetkilileri tarafından oluşan 5 kişilik Değerlendirme Kurulu tarafından da 10 adet tasarım seçilecektir.

Halk oylaması ve Değerlendirme Kurulu tarafından seçilen toplam 13 adet illüstrasyon ve desen tasarımı, 500‘er TL ile ödüllendirilecektir

TESCİL VE KULLANIM HAKLARI:

Teslim edilen tasarımların tamamı, tasarımcısının ismi ile ‘13 Proje 13 Desen’ desen kataloğunda yer alacaktır. Desen kataloğu, ileriki zamanlarda Muğla Büyükşehir Belediyesi veya MELSA tarafından satış ya da promosyon amaçlı yeni ürünler üretilmesi halinde kullanılacaktır. Katalogda yer alan tasarımlar kullanılmak istendiğinde, bir defaya mahsus olmak üzere, desen tasarımcısına, ödüle eşdeğer tutardaki kullanım hakkı bedeli ödenecektir.

Siteye yüklenen tüm tasarımların tescil hakları, tasarımcısına aittir.

Ödül alan tasarımların kullanım hakları ise Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin olacaktır. Ödül kazanan ya da kullanım hakkı satın alınan tasarımlar, satış ya da promosyon amaçlı olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MELSA tarafından kullanılacaktır.

ADRES VE İLETİŞİM:

Muğla Büyükşehir Belediyesi