Meclis Canlı

Fethiye’den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı


25.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi’ne  Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi’ne Fethiye İlçesi’nden 18, 22,25,28, 39, 72, 124 Nolu kooperatifler 306 araçları ile katılarak, engelli erişimine uygun, elektronik biniş sitemli, araç içi ve dışının kameralarla izlenip, filo yönetim sistemi ile takip edilen, çevreye duyarlı motor ve en son güvenlik sistemleri ile donanmış araçlarla Özel Toplu Taşıma Aracına dönüşüm kararı aldılar.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa Fethiye’de kooperatiflerin almış oldukları kararla Ulaşımda Dönüşüm projesine katıldıklarını, 5216 sayılı kanun ile Büyükşehir Statüsüne kavuşan Muğla’da başta 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını, gazi  ve gazi yakını vb. ücretsiz seyahat hakkı olan vatandaşlar ile indirimli seyahat hakkı olan vatandaşlar olmak üzere Muğla’da yaşayan ve Muğla’yı ziyaret eden herkesin kamu hizmeti odaklı toplu taşıma hakkından yararlanacağını söyledi. Ulaşımda Dönüşüm Projesi’nde emeği olan başta Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar’a ve diğer kooperatif başkan ve üyelerine teşekkür eden Alper Kolukısa, bu kararın Fethiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Ulaşımda Dönüşüm Projesi’ne katılan kooperatif başkanları ve şoför esnafı daha sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular. Karşılıklı anlayış ve özveriyle Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesinde toplu taşıma hizmeti verecekleri için mutlu olduklarını söyleyen kooperatif üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr.Osman Gürün’e ve ulaşım dairesi personeline teşekkür ettiler.

“Ulaşımda Dönüşümden Şoför Esnafımız ve Vatandaşlarımız Memnun”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra Muğla genelinde ulaşımda Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili olduğunu, kooperatifler ve şoför esnafıyla karşılıklı konuşarak ulaşımda dönüşümü başlattıklarını, şimdiye kadar ulaşımda dönüşüme katılan şoför esnafının ve vatandaşların bu hizmetten memnun olduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetinden modern ve çağdaş araçlarla yararlanması için çalışıyoruz. 245 aracımızla Muğla genelinde hizmet verirken kooperatiflerimiz ve şoför esnafımızla karşılıklı konuşarak ulaşımda dönüşümü başlattık. 65 Yaş üstü, engelli, şehit ve gazi yakını gibi kanunen ücretsiz seyahat etme hakkı olan vatandaşlarımız için ve engelli erişimine uygun, modern, çevreci, güvenlikli, donanmış araçlarla toplu taşıma hizmetini daha kaliteli hale getiriyoruz. Fethiye ilçemizden bu dönüşüme katılan 7 kooperatifimize hayırlı olsun diyor, ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” dedi.