Meclis Canlı

Büyükşehrin İyilik Melekleri


16.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Paylaşarak Sevindir hizmeti ile vatandaşların yanında olmaya ve yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Evde Bakım Hizmeti ile bugüne kadar 8 bin 344 haneyi ziyaret ederek vatandaşlara 47 bin 235 tıbbi müdahale,10 bin 691 genel bakım, 5509 hastaneye nakil hizmeti verdi. Paylaşarak Sevindir Hizmeti ile bugüne kadar 518 kişiye 14 bin 698 parça eşya yardımı yapıldı.



Büyükşehrin Hizmeti Örnek Oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ve sosyal hizmetler alanında eğitimli ve uzman ekipleri ziyaret ettikleri evlerde eşya ve maddi anlamda desteğe ihtiyacı olan aileleri belirleyerek Büyükşehir Belediyesi’nin diğer ekiplerini harekete geçiriyor. Bunun en güzel örneklerinden biri Muğla ili Menteşe ilçesi Algı Mahallesi’nde yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmeti ekiplerinin ziyaret ettiği bir evde bir takım ev eşyalarının eksik olduğunu belirlemesi ve bunu gene Büyükşehir Belediyesi Paylaşarak Sevindir ekibine bildirmesinden sonra ihtiyaç sahibi vatandaşa perde, koltuk, kanepe gibi ev eşyaları veriliyor. Algı Mahalle Muhtarı Abdülkadir Bulut’un bu hizmeti sosyal medya hesabından paylaşmasından sonra Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden marangoz Erdoğan Aydın ihtiyaç sahibi vatandaşın mutfak dolaplarını kendisinin yapmak istediğini söylüyor ve vatandaşın mutfağına kendisinin yaptığı dolapları monte ederek hediye ediyor.




Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, sosyal belediyecilik ve vatandaş odaklı yürüttükleri hizmetlerde vatandaşlardan büyük destek aldıklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım, paylaşarak sevindir, kısa mola hizmeti, halk kart ile vatandaşların her zaman yanında olduğunu söyledi.



“Bizleri Bir Arada Tutan En Önemli Bağ Dayanışma ve Yardımseverlik”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde başlattıkları evde bakım, paylaşarak sevindir, halk kart hizmetleri ile vatandaşların her an yanında olduklarını, vatandaşların bir teşekkürünün, yüzlerindeki bir gülümsemenin kendileri için yeterli olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Evde Bakım hizmetimizle bugüne kadar 8 bin 344 haneyi ziyaret ettik. Alanlarında uzman ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığı ve bakımı ile ilgilenirken ziyaret ettikleri evlerde tespit ettikleri diğer eksiklikleri belirleyerek diğer ekiplerimize bildiriyorlar. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve rahat etmelerini sağlamak için Paylaşarak Sevindir hizmetimizden ya da Halk Kart hizmetlerimizden de yararlanmaları sağlanıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı uzman ekiplerimiz ve mahalle muhtarlarımızla birlikte belirliyoruz. Algı Muhtarı’mızın aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşımıza mutfak dolabı yapan vatandaşımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Bu bütün vatandaşlarımıza örnek olması gereken, çok değerli bir hediye. Toplum olarak bizleri bir arada tutan en önemli bağ bu birliktelik ve yardımseverlik. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımızın her an yanında olmaya, yüzlerindeki gülümseme olmaya devam edeceğiz.” dedi.