Meclis Canlı

Muğla Çevre İçin Elele


26.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarda çevre eğitimi projesi Menteşe Türdü 100. Yıl Ortaokulunda başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Muğla ili genelinde 143 okulda 8500 öğrenciye Çevre Eğitimi verilecek. Çevre Eğitimi projesi Menteşe Türdü 100. Yıl Ortaokulu’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla Milli Eğitim İl Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, öğretmenlerin katılımıyla başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, dünya nüfusunun artması, kentleşme, sanayileşme nedeniyle çevre kirliliğinin arttığını, çevre kirliliğinin önüne geçmek için denetlemeler, uyarılar ve eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi. Çevreye daha duyarlı bireyler yetiştirmek için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çocuklara yönelik eğitim çalışması yaptıklarını söyleyen Aylin Giray hedeflerinin Muğla’da 143 okulda 8500 öğrenciye ulaşmak olduğunu belirtti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla’nın özel bir kent olduğunu, yüzde 70 orman varlığı ve 1 milyon 200 bin hektar ormanıyla, doğal çevresiyle Muğla’nın korunması anlamında kendilerine büyük bir sorumluluk düştüğünü söyledi. Bugünün büyüklerinin çocuklarına daha güzel bir gelecek bırakmak için çalıştıklarını söyleyen Celalettin Ekinci, bu tür sosyal projelere ön ayak olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Muğla’da Çevre Gönüllüsü Bireyler Yetişecek

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde çevre eğitimi projesi ile 8500 öğrenciye ulaşılacağını, projenin amacının çevre gönüllüsü bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çevre Eğitimi projesi ile sizlere çevre kirliliği, çevrenin korunması konularında bilgiler vereceğiz ve sizlerin birer çevre gönüllüsü olarak bundan sonra daha bilinçli, dikkatli, hassas olmanızı, ülkemizde çevre duyarlılığının artmasını sağlamak istiyoruz. Şehirler konutlarla, fabrikalarla, sanayi ile gelişiyor, büyüyor. Ama gelişmeyle çevre arasındaki dengeyi kurmalıyız.” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitimi projesi kapsamında her çocuğa bir yeşeren kalem verildiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kalemler bittiğinde bir saksıya dikilerek fesleğen ve kadife çiçeği elde edildiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Sizlere proje kapsamında yeşeren kalemler dağıttık. Kalemlerinizle yazılarınızı yazdıktan sonra biten kaleminizi bir saksıya dikeceksiniz ve küçücük saksının içindeki topraktan sizin emeklerinizle fesleğen ve kadife çiçeğinin yeşerdiğini göreceksiniz.” dedi. Projede Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne büyük destek veren Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün daha sonra öğrencilere yeşeren kalemlerden dağıttı.