Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Belediyesinden Meyve Üreticilerine Destek


25.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Muğla tarımına ve kırsal kalkınmaya verdiği desteklerine devam ediyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, patates ve yem bitkisi tohumu desteklerinden sonra, küçük ve orta büyüklükte üreticileri ve üretici adaylarını destekleyerek meyveciliği geliştirmek için çalışmalara başladı. Fidan bedellerinin %50’si Muğla Büyükşehir Belediyesinden karşılanacak olan incir, zeytin, ceviz fidanları üreticilere dağıtılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Vatandaşlarımız 2 dekar ile 10 dekar arasındaki tarlalarının tapusu ve nüfus cüzdan fotokopileri ile ilçelerindeki Ziraat Odasına talep ettikleri fidan türünü belirterek başvuru yapabilirler. 31.10.2016 tarihine kadar başvurularını yapan üreticilerimizin talepleri doğrultusunda 2016 yılı içinde fidan dağıtımı gerçekleştirilecektir. Fidan desteği alacak üreticilerimizin tarlalarından aldıkları toprak örnekleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuvarımızda analiz edildikten sonra analiz raporuna göre gübreleme önerileri de geliştirilecektir. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gelir getirici ürün ve faaliyetler konusundaki çalışma ve destekler 2017 yılında da devam edecektir.”