Miniklerden İtfaiyeye Ziyaret

14.10.2016

Her yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle il genelinde bulunan okullarda eğitim gören öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı istasyonlarını ziyaret ettiler.

İtfaiye Haftası nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı istasyonlarını anaokulu ve ilkokul düzeyinde yaklaşık 800 öğrenci ziyaret etti. Öğrenciler itfaiye personelinden yangın ve müdahale konusunda bilgiler alırken, yapılan uygulamalarda renkli anlar yaşadı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu ziyaretlerin amacı çocuklarımıza itfaiye mesleğini sevdirmek, acil bir durumda neler yapmaları gerektiğini öğretmektir. Sadece itfaiye haftasında değil, bir çok zamanda öğrencilerimizle bir araya gelerek gereken bilgileri aktarıyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin bu tür durumlara karşı duyarlı ve tedbirli olmalarını sağlamayı hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandı.