MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ (MEBİS) projesi hayata geçirildi

23.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Menteşe İlçesinde bulunan Şehir Yeni Mezarlığı pilot bölge seçilerek,  mezar yerlerinin tespiti, mevta bilgileri ve şehitlikler Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ortamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin www.mugla.bel.tr internet adresinden MEBİS kısa yoluna girilerek vatandaşlarımız tarafından görüntülenebilecektir. Ayrıca; 2017 yılı çalışma programı dahilinde her ilçede 1 (bir) adet mezarlık alanı Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS) projesi kapsamına dahil edilecektir. Uygulaması yapılan mezarlık alanları Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ortamında görüntülenip, sorgulanması, analizi, harita-uydu görüntüsü üzerinden konumsal olarak takip edilmesi işlemleri bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan takip edilebilecektir. Bu proje sayesinde vatandaşlarımızın mezarlıklarda bulunan yakınlarına ait kabirlerin yerini, fotoğrafını, bilgisayar ekranından görmesi ve istedikleri zaman, mezarın konumunu kolayca görebilmeleri sağlanmıştır. Bu proje ile ziyaretçiler kolayca hizmet alabilecek olup, mezarlıkları ziyaret eden kişilerin, aradıkları mezarı bulması için gereken zaman azalacaktır. Özel günlerde, ziyaretçi çokluğundan yaşanan karışıklık büyük ölçüde giderilmiş olacaktır. İhtiyaçtan dolayı, yeni gömü yerlerinin tespiti adına, sayısal harita verileri üzerinden mekânsal planlamalar yapılabilecek ve yeni mezar yerleri tesis edilebilecektir’’ ifadeleri yer aldı.