Meclis Canlı

Menteşe’de Yol Üstü Araç Park Yeri Düzenlenmesi


09.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe’de kent merkezinde yol üstü otopark uygulaması Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 18.08.2016 gün ve 2016/7-269 sayılı kararı ile onaylanarak yürürlüğe girdi.

Alınan kararlar ile Menteşe ilçe merkezi ve çevresinde yol kenarı otopark uygulamaları ile trafiğin daha güvenli olması,  sıkışıklığın önüne geçilmesi ve yol kenarı otoparkların daha güvenli ve düzenli olması hedefleniyor.

Planlanan uygulama ile yol kenarı otopark bölgeleri trafik güvenliği göz önüne alınarak yolun tek tarafına, yolun diğer tarafı ise ticari faaliyetlere hizmet edecek şekilde yük indirme-bindirme cepleri tasarlanarak gerekli fiziki düzenlemeler yapıldı.

Söz konusu yol güzergahında park yasağı uygulaması olmasına rağmen bu kurala uyulmamasından dolayı oluşan güvenlik sorunlarının ortadan kaldırılarak trafik akışının normale dönmesi hedefleniyor. 

Yapılan düzenleme ile bahsi geçen otopark alanlarının ilk 15 dakikası ücretsiz olarak kullanılabilecek. Bu sayede kısa süreli işler için gelen vatandaşların ücret ödemeden kısa sürelik işlerini görebilmek için yakın noktalara park edebilmeleri ve park alanlarının da daha verimli kullanılması amaçlanıyor.
Bu sayede söz konusu yolun hem araç hem de yaya trafiği ve park kullanımı açısından daha rahat bir hal alması hedeflenmiştir.