Meclis Canlı

İtfaiye Personeline Daha İyi Analiz İçin Satranç Eğitimi Veriliyor


23.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi tarafından İtfaiye Daire Başkanlığı personeline hizmet içi eğitimleri haricinde  geçen boş vakitlerini değerlendirmek ve analiz yeteneklerini arttırma amacıyla satranç eğitimi veriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Satranç Antrenörü Kutsoy Gökçe tarafından Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri öğrencilerin yanı sıra itfaiye personeline de birer saatlik eğitim veriliyor.

İleriye dönük plan, strateji kurma ve detaylı analiz etme sporu olan satranç eğitimleri ile itfaiye personelinin yangın anında oluşabilecek  tehlikeleri önceden daha kolay bir şekilde tahmin ederek ne gibi tedbirler alacakları konusunda öngörü sağlamalarına yardımcı olması ve yangın ve diğer itfai olaylarının çıkış sebeplerini daha iyi analiz etme yeteneğinin arttırılması hedefleniyor.

Konu hakkında görüşlerini aktaran İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl “İtfaiye personelimiz hizmet içi eğitimleri haricinde itfai olaylarını değerlendirme ve analiz yeteneğinin arttırılması için satranç eğitimi alıyor. Bu ve bunun gibi eğitimlerle personelimizin olaylara müdahaledeki etkisini ve hızlı karar verme yeteneğini arttırmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi tarafından verilen satranç eğitimleri hafta sonları turnuvalar düzenlenerek devam ediyor.