Meclis Canlı

“İklim Değişikliğine Dur” demek için ışıkları kapatıyoruz


21.03.2017



İklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenen ve dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati (Earth Hour) etkinliğine Muğla Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya'da başladı ve WWF’in organizasyonuyla kısa sürede 7 kıtada 150'den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayıldı.

Tüm dünyada küresel iklim değişikliği konusunu geniş kitlelere ulaştırmayı başaran Dünya Saati, katılımı her yıl daha da artırmayı hedefliyor. Bu nedenle, 25 Mart 2017 Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında herkesi ışıklarını bir saatliğine kapatarak iklim mücadelesine bir ışık tutmaya çağırıyor. İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla başlayan bu hareket, artık bir saatin de ötesine geçerek tüm çevre sorunlarının gündeme getirilebileceği, tüm yıla yayılan bir tartışma zemini yaratıyor. Dünya Saati gezegenimizin sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak için önemli bir fırsat.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “25 Mart’ta ışıklarınızı kapatmayı ve http://www.dunyasaati.org/ sitesinden katılımınızı onaylamayı unutmayın. Dünya Saati gecesi çektiğiniz fotoğrafları #DünyaSaati etiketiyle sosyal medya hesaplarınızdan yorumlarınızla birlikte paylaşıp bu küresel hareketin parçası olabilirsiniz”