Meclis Canlı

Evde Bakım Hizmetleri İlçelerde Yapılmaya Başlandı


17.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında başlattığı yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım hizmetlerine Fethiye, Seydikemer, Ortaca ve Milas’ta da başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı; yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşların evde tıbbi bakımı, bakıcı eğitimi, kişisel hijyen,, tıbbi ve diğer ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması için evde bakım hizmetini temmuz ayı içinde Menteşe’de başlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde Fethiye, Seydikemer, Ortaca ve Milas ilçelerinde muhtarların yardımı ile devam eden tespitler ile bu ilçelerde de evde bakım hizmetleri başlatıldı.

Evde bakım hizmetinde Fethiye ve Seydikemer ilçeleri için 2 hemşire, bir berber, Ortaca’da 1 hemşire, bir sağlık memuru, bir berber, Milas’ta Milas Belediyesi’nde görev yapmakta olan bir doktor ve 2 hemşireye ilaveten 2 hemşire ve bir şoför göreve başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç ilerleyen süreçte evde bakım hizmetlerinin diğer ilçelerde de başlatılacağını belirtti. “Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde diğer sağlık kuruluşlarıyla işbirliği içinde evde bakım hizmetini 16 Temmuz tarihinde Menteşe ilçemizde başlatmıştık. Bugüne kadar özellikle Menteşe ve Ula’da 755 haneye hizmet verdik. Fethiye, Seydikemer, Ortaca ve Milas ilçelerimizde de 4 hemşire, 1 sağlık memuru, 2 berber ve 3 yeni araç ile aynı hizmeti başlattık. Bu ilçelerimizde muhtarlarımızla birlikte yapılan tespitler devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığımız bu hizmetimizle kimsesiz, yoksul, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlarımıza ulaşmış olacağız, aynı zamanda onlara yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz.” dedi