Meclis Canlı

Büyükşehir’in Kırsal Mahallelere Yangın Tankeri Dağıtımı Sürüyor


13.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, il genelinde kırsal mahallelere yangın tankeri dağıtımına devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Menteşe İlçesi Çatakbağyaka Mahallesinde eski yangın tankerini alarak bakım ve onarımını yaptıktan sonra faaliyete hazır şekilde mahalle muhtarlığına teslim etti. Menteşe Grup Amirliği ekipleri, Çatakbağyaka Mahalle sakinlerine olası bir yangında neler yapmaları gerektiği konusunda uygulamalı eğitim verdi. Ekipler, ayrıca Çatakbağyaka Mahallesinde bulunan yangın vanalarının (hidrant) bakımlarını da yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İl genelinde kırsal mahallelerimize yangın tankeri dağıtımımız tüm hızıyla sürüyor. Bugüne kadar toplam 74 adet yangın tankeri dağıtımı gerçekleştirdik. Yapılan bu tanker teslimatlarında hem köy halkını yangın konusunda bilgilendiriyoruz hem de olası yangın durumunda yangına ilk müdahaleyi kısa sürede yapmayı amaçlıyoruz.”