Meclis Canlı

Büyükşehir’in Alım Garantili Üretim Projesi Üreticileri Bayındır’da


12.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen Alım Garantili Üretim Projesi kapsamında süs bitkisi üretimi yapan üreticiler bu yıl 19.su düzenlenen Bayındır Çiçek Festivali’ni ziyaret etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen teknik gezi ile İzmir Bayındır bölgesindeki üreticileri ve festival alanını ziyaret eden üreticiler bölge üreticileri ile mevsimlik süs bitkisi üretimi ve pazarlaması konusunda görüş alışverişinde bulundular. Bayındır ilçesinde üretim yapan çiçek üreticilerinin seralarını gezme fırsatı bulan üreticiler, kendi üretimlerine yön verecek bilgiler edindiler. Üreticiler adına açıklama yapan Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin şunları söyledi: “Öncelikle, Muğla Büyükşehir Belediyemizin üreticilerimize verdiği desteğin bizleri ne kadar mutlu ettiğini belirtmek istiyorum. Bizler, Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından başlatılan Alım Garantili Üretim Projesi’nin ilk üreticileri olarak bizlere tanınan bu şansa gücümüzün yettiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce başlatılan Alım Garantili Üretim Projesi’nin benzer projelerden çok büyük bir farkı var. Çünkü diğer illerde uygulanan alım garantili üretim projelerinde hali hazırda üretim yapan üreticilerden ve kooperatiflerden alım yapılırken Muğla’da olmayan bir süs bitkisi sektörü sıfırdan oluşturularak gerçekleştirildi. Üreticilerimiz daha önce hiç süs bitkisi üretimi yapmamışken Büyükşehir Belediyemizin teknik personellerince verilen eğitimler sonucunda süs bitkisi üretimine başladılar ve bizler Beyobası’nda sıfırdan bir sektör oluşturduk. Şu an proje dışındaki pazara da süs bitkisi satar hale geldik.  Üreticilerimizin böyle bir teknik geziye çok ihtiyacı vardı. Kendi yaptıkları üretimin ne kadar büyük bir sektöre dönüşebileceğini bu gezi ile görmüş oldular. Bizlere verdikleri her türlü destek için başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman GÜRÜN olmak üzere Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih TUFAN’a ve teknik personeline şükranlarımı sunuyorum.”



Üreticiler ile birlikte teknik geziye katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gerdan ile de makamında görüşerek Alım Garantili Üretim Projesi ve yapılabilecek ortak çalışmalar konularında fikir alışverişinde bulundu. Salih Tufan; ““Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, kurulduğumuz günden bu yana üreticimizin yanında ve destekçisi olmaya gayret gösterdik. Büyükşehir Belediyemizin ilk projelerinden biri olan Alım Garantili üretim Projemizde üreticilerimizle birlikte çok büyük başarılar elde ettik. Üreticilerimizle birlikte çıktığımız yolda onların kendilerini geliştirmeleri için birçok etkinlik, eğitimler ve toplantılar düzenledik. Şimdi de düzenlediğimiz bu teknik gezi ile onların kendilerini daha da geliştireceklerini umuyorum. Çiçekçilik konusunda en önemli merkez olan Bayındır ilçemizde bizlere gösterdikleri ilgi ve misafirperverlikleri için Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve Başkan yardımcısı Ahmet Gerdan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ahmet Bey ve Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi Yönetim Kurulu ile çok önemli görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerin ileride güzel bir işbirliğine dönüşeceği konusunda şüphemiz yok. Bayındır ilçemize yaptığımız bu faydalı gezinin ardından üreticilerimiz için düzenleyeceğimiz teknik gezilerimize devam edeceğiz.”