Büyükşehir’den Yılın 12 Ayı Haşereyle Etkin Mücadele

29.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadelesini etkin bir şekilde sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yaz ayların da yoğun bir şekilde sürdürdüğü sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmaları kışın da devam ediyor. Ekipler, Milas ilçesinde sivrisinek ve diğer haşerelerin üreme alanlarının tespiti ve kontrol altına alınması çalışmalarını sürdürürken yazlık ve toplu konutlardaki yüzme havuzları, arıtma tesisleri ve sulak alanlarda da ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, İl genelinde Büyükşehir Belediyesi tarafından etkin bir şekilde sürdürülen sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarından dolayı vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Hacı Koç; “Sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarımız yılın 12 ayında da etkin bir şekilde devam ediyor. Ekiplerimiz, kış aylarında sineklerin üreme alanlarını göz önüne alarak sulak alanlarda larva mücadelesi yapıyor, gerekli olan noktalarda da ilaçlama gerçekleştiriyor. Çalışmalarımızı daha koordinasyonlu bir şekilde gerçekleştirmek için vatandaşlarımızı da sivrisinek ve haşerelerle mücadele konusunda bilgilendiriyoruz. Halk sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçmek, çevre ve ekolojik dengeyi koruma bilinci ile çalışmalarımız devam edecek.” dedi.