Meclis Canlı

Büyükşehir’den Vektörle(Haşere) Mücadelede Yeni Yöntem


24.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, vektörle(haşere) mücadeleye Muğla ili genelinde devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, vektörle(haşere) mücadelenin daha profesyonel daha etkin olması için Muğla ilindeki tüm üreme noktalarını hassas bir alan çalışması yaparak belirledi. Bu verileri elektronik ortama aktararak üreme (Jit) alanları haritaları ve kitapçıkları hazırlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bu harita ve kitapçıkları sahada çalışan ekiplere dağıtarak ilaçlamaların daha hızlı ve doğru yapılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Muğla ili genelinde oluşturdukları 6 hizmet noktasında, 6 veteriner hekim, 6 ziraat mühendisi ve biyolog, 190 ilaçlama işçisi, 51 araçla vatandaşlara hizmet verdiklerini, uyguladıkları yeni yöntem ve kullandıkları ulusal normlara uygun ilaçlarla vatandaşlara daha kaliteli, daha sağlıklı hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi. Hacı Koç; “Havaların ısınması ile artan vektörle yani haşere ile mücadelede ekiplerimiz Muğla ili genelinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Vektörle(haşere) mücadelede uygulamaya başladığımız bilimsel yöntem ile Muğla ili genelinde haşereye neden olan üreme alanları(jit) belirlendi, bunlar elektronik ortama aktarılarak harita ve kitapçık haline getirildi. Sahada çalışan ekiplerimiz bu harita ve kitapçıklara göre ilaçlayacakları noktalarına ulaşarak daha hızlı, daha etkin şekilde haşere ile mücadele ediyorlar. Muğla genelinde vektörle yani haşere ile mücadelenin sadece Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmesi, ilaçlamaların zamanlaması, çevreye duyarlı ve uluslararası normlara uygun ilaçların eğitimli elemanlar tarafından kullanılması vektörle mücadelenin daha başarılı olmasını sağlayacaktır.” dedi.