Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kırsal Mahallere 92 Yangın Söndürme Tankeri


13.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, olası yangınlara karşı ilk müdahale amacıyla il genelinde kırsal mahallelere 92 yangın söndürme tankeri dağıtımı gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kırsal mahallelerde meydana gelebilecek yangın olaylarına ilk müdahalenin yapılabilmesi için bugüne kadar toplam 92 yangın söndürme tankeri dağıttı. İtfaiye ekipleri, yangın söndürme tankeri dağıtımları sırasında mahalle sakinlerine yangına müdahale, söndürme türleri, yangın anında yapılması gerekenler, tüp kullanımı, baca temizliği ve gönüllü itfaiyecilik konularında bilgiler verdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; ““İl genelinde kırsal mahallelerimize yangın söndürme tankeri dağıtımı yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar toplam 92 yangın söndürme tankeri dağıttık. Ayrıca vatandaşlarımızı yangın konusunda bilgilendiriyor ve yangına ilk müdahalenin önemini vurguluyoruz. Yaptığımız tanker dağıtımları ve bilgilendirme çalışmalarımız ile olası yangın riskini en aza indirmeyi amaçlıyoruz. “