Meclis Canlı

Büyükşehir’den “Belediyelerde Bütçe Hazırlanması ve Uygulanması” Eğitimi


28.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve İlçe Belediye personeline yönelik “Belediyelerde Bütçe Hazırlanması ve Uygulanması” konulu eğitim programı gerçekleştirildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde tam gün düzenlenen eğitim programına Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ, Datça Belediyesi, Kavaklıdere Belediyesi, Köyceğiz Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Milas Belediyesi, Ula Belediyesi ve Yatağan Belediyesi’nden 151 personel katıldı. Başdenetçi Dr. Kadir Timurturkan’ın katkıları ile düzenlenen eğitimde, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, stratejik planlama ve performans esaslı bütçeleme, kurumsal sınıflandırma, fonksiyonel sınıflandırma, harcama ve borç vermenin ekonomik sınıflandırması, gelirin ekonomik sınıflandırması, finansman sınıflandırması, belediyelerde bütçenin hazırlanma süreci konuları hakkında bilgi verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada: “Mahalli İdarelerde Haziran ayının sonuna kadar bütçe çağrısının yapılması gerekiyor. Bu eğitimdeki amacımız, konunun uzmanı Dr. Kadir Timurturkan’ı buraya davet ederek bütçe hazırlama sürecinin en başından itibaren bütçenin mevzuata uygun olarak ilçe belediyelerimiz ile birlikte en doğru şekilde yapılmasını sağlamak.” dedi.