Meclis Canlı

Büyükşehir, Proje ve Uygulamalarıyla Örnek Gösteriliyor


16.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele konusundaki proje ve uygulamalarıyla örnek gösterilmeye devam ediyor.

İstanbul’da Parasitec-2015 adı altında düzenlenen “Zararlı Kontrolü ve Teknolojileri Fuarında” Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele yöntemleri ve uygulamaları fuara katılan ziyaretçiler örnek olarak gösterildi. Uluslararası katılımlı fuarda, zararlı canlılarla mücadelede kullanılan son teknolojiler ile ekipman ve biyosidal ürünleri tanıtılırken seminer salonunda öğretim üyeleri tarafından sunumlar yapıldı.



Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu, “Büyükşehirlerde Sivrisinek Mücadelesinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu seminerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin zararlı mücadelesindeki uygulamalarını örnek göstererek, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın hızlı bir şekilde organize olması, şikayet sisteminin kurulması, vatandaşların broşür ve afişlerle bilgilendirilmesi, fiziksel mücadeleye verilen önem, ekosistem ve biyoçeşitliliğin korunmasına duyulan hassasiyet konularından övgüyle bahsedilen sunuma ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Durmuşoğlu; Muğla’nın turizm bakımından çok önemli bir yere sahip olması, yaz nüfusunun çok artması, siteler ve otellerin havuzlarının yarattığı sorunlar, taban suları, yoğun sazlık ve bataklık alanlar ile “Özel Çevre Koruma Bölgesi”ne giren yerleşim yerlerinin olması gibi zorlu arazi şartları ve sorunlara rağmen, kısa sürede ilçelerini ayırt etmeden tüm büyükşehir belediye sınırları içerisinde bu hizmeti büyük bir başarıyla sürdürdüyor.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, “Zararlı Kontrolü ve Teknolojileri Fuarında” Büyükşehir Belediyesi’nin proje ve uygulamalarının örnek gösterilmesinden gurur duyduklarını ve sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadelenin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.