Meclis Canlı

Büyükşehir Makine ve İkmal Binası İnşaatı Yükseliyor


08.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ula İlçesi Kızılağaç Mahallesi’nde yapımına devam ettiği yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatının yüzde 50’si tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından temeli 2015 Ekim ayı içerisinde atılan yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatının yüzde 50’si tamamlandı. Ula İlçesi Kızılağaç Mahallesi’nde 21 bin 537 metrekare alan içerisinde Eylül ayı sonunda bitmesi beklenen Makine ve İkmal Hizmet Binası’nda ilk etapta 175 personel ve 183 araca hizmet verecek.



Kızılağaç Mahalle Muhtarı Orhan Akcan, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerine yapılan Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatının düzenli bir şekilde ilerlediğini, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerine yaptığı bu yatırımla bölgenin kalkınacağını, tesisin yapılmasının alt yapı hizmetlerine katkısı olacağını söyledi ve mahallelerine bu yatırımı yaptığı için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.



“Makine ve İkmal Hizmet Binası İnşaatımızın Yüzde 50’si Tamamlandı”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç, yapımı devam eden Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatının düzenli ve seri çalışma ile yüzde 50’sinin tamamlandığını ve 2016 Eylül ayı sonunda binanın tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Hida Kılıç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden ilimiz Ula ilçesi Kızılağaç Mahallesi Makine ve İkmal Ana Kademe inşaatı 7 milyon 400 bin TL ile sözleşmeye bağlanmış olup toplam inşaat süresi 15 aydır. 2017 yılının birinci ayında bitmesi planlanan inşaatın düzenli ve süratli çalışma ile 15 ay yerine 12 ayda bitirilerek 2016 yılının onuncu ayında hizmete sunmayı hedefliyoruz. İnşaatımızın yüzde 50’si tamamlanmış olup yapımı hızlı ve seri şekilde devam ediyor. Ayrıca bu ana kademe binasının yan parsellerine belirlenen ihtiyaçlara göre ileriki dönemlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’nin diğer dairelerinin makine ikmal, bakım onarım alanları yapılması planlanmaktadır. Ulaşım ve stratejik olarak uygun olan bu alanı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerine hizmet edecek ana kademe yapısına kavuşturacağız.” dedi.