Meclis Canlı

Büyükşehir, Küçükkaya’yı Sevenleriyle Buluşturdu


15.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Medya Söyleşileri etkinliği ile gazeteci-yazar, haber sunucusu İsmail Küçükkaya’yı Muğlalı sevenleriyle buluşturdu.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Medya Söyleşileri etkinliğine Muğlalılar yoğun ilgi gösterdi. İsmail Küçükkaya’nın söyleşisine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP 22. Dönem Muğla Milletvekili Gürol Ergin, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve çok sayıda davetli katıldı.

Gazeteci-yazar, haber sunucusu İsmail Küçükkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesinden böyle bir davet gelince hemen kabul ettiğini ve  Muğla’yı çok sevdiğini, önemsediğini, kendisini Muğlalılar ile buluşturan Başkan Gürün’e de ayrıca teşekkür ettiğini söyledi. Küçükkaya; “Muğla’ya çok değer veriyorum. Türkiye’nin en güvenli ili Muğla ve Muğla’nın hak ettiği yerlere taşınması için kendi üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Türkiye’de gazetecilik yapmak bu şartlar altında oldukça zor ve çok sayıda gazeteci arkadaşımız çeşitli sebeplerden dolayı cezaevinde yatıyor. Bende insan olarak bu şartlar altında korkuyorum. Ancak korkumun esareti altında kalmıyor yaptığım işe bu duygunun yansımasına izin vermiyorum. Sizlerden isteğim ise asla ama asla umudunuzu yitirmeyin.” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ilkeli, objektif ve tarafsız bir gazeteci-yazar, haber sunucusu İsmail Küçükkaya’yı Muğla’da misafir etmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Gürün; “Türkiye’de gazeteciler, haberciler mesleki anlamda bir çok zorlukla karşılaşıyor ve ne yazık ki yazdıkları gerçek ve doğru haberler yüzünden tutuklanarak cezaevlerine atılıyorlar. Basın ve ifade özgürlüğünün ülkemizde çağdaş ve demokratik toplumlardaki gibi sağlanması, vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu anlamda Çalar Saat programı ile hafta içi her sabah seyircisiyle buluşan, ilkeli, objektif, tarafsız haberleri ile vatandaşların beğenisini ve sevgisini kazanan değerli gazetecimiz İsmail Küçükkaya’yı sizlerle buluşturmanın ve kendisini Muğla’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli gazetecimize Muğla’da bizlerle birlikte olduğu için çok teşekkür ediyorum.” dedi.