Meclis Canlı

Büyükşehir Hizmetleriyle Vatandaşın Yüzünü Güldürüyor


03.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetleriyle vatandaşlara rahat bir nefes aldırmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı il genelinde yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların yüzünü güldürüyor. Bir çok alanda hizmetlerini sürdüren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yılın 12 ayı boyunca sivrisinek ve haşerelerle mücadelesini de sürdürüyor.



Bu konuda coğrafi ve topografik yapısı nedeniyle en sorunlu bölgelerden olan Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde yapılan çalışmalar sonrasında bölgedeki muhtar ve vatandaşlar büyükşehir belediyesi ve çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.

“Artık balkonda rahat rahat oturabiliyoruz”

Dalaman Ege Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar çalışmalar sonrasında ekiplere teşekkürlerini ilettiler. Daha önce çok zorluk yaşadıklarını belirten vatandaşlar “Pencereyi bile açamazken artık evimizin balkonunda gece gündüz rahat bir şekilde oturabiliyoruz” diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.



Çalışmalar hakkında düşüncelerini belirten Köyceğiz Beyobası Mahallesi Muhtarı Nadi Sül “Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Rutin çalışmaları haricinde ekiplerle haberleşip ihtiyaç duyduğumuz zaman gereken hizmeti alıyoruz” ifadelerini kullandı.



Ortaca Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Hikmet Gün ise “Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurulduğu günden bu yana mahallemizdeki sivrisinek ve haşerelerle mücadelelerini sürdürüyor. Haşerelerin üreme noktalarını tespit ederek müdahale eden ekiplerin özverili bir şekilde yürüttüğü çalışmalarla sivrisinek ve haşerelerden neredeyse tamamen kurtulduk. Büyük bir bölümünü yok eden ekipler gece gündüz fedakarca çalışıyor, tüm çalışanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.



“Büyükşehir vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakın”

Konu ile ilgili görüşlerini aktaran Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç bölge insanının yıllardan beri süregelen haşere sorununa çare olmaya çalıştıkları belirtti. Daire Başkanı Hacı Koç “Kuruluşumuzdan bu güne kadar sivrisinek ve diğer haşerelerin üreyebileceği alanları tespit ederek, gerektiğinde ilaçladık ve kontrol ettik. Vatandaşlarımızın cenaze ve düğünleri öncesinde toplanma alanlarında da gerekli çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın bu merasimlerini rahat bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmaya çalıştık.” Dedi.

Vatandaşlardan gelen olumlu tepkilerden de mutlu olduğunu belirten Daire Başkanı Hacı Koç “Bazı muhtar ve vatandaşlarımız gerek ziyaret ederek gerekse telefonla arayarak bize düşüncelerini iletti. Yapılan iyi eleştiri ve takdirler bizlere güç kattı. İlçe merkezlerinden en uzaktaki mahallelere kadar muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla görüşerek uyumlu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daha kaliteli hizmet üreterek vatandaşlarımızın memnuniyetine odaklanan çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Vatandaşlarımız 444 48 01’den bize gönül rahatlığıyla ulaşabilirler.” İfadelerini kullandı.