Meclis Canlı

Büyükşehir, Festival ve Etkinlikleri İptal Etti


25.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve 2.Uluslararası Zurna Festivali için düzenleyeceği etkinlikleri ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenleyeceği 2.Uluslararası Zurna Festivali’ni, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü için yapılan organizasyonların tamamını ülkemizde her geçen gün artan terör olayları nedeniyle iptal etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye’de yaşanan olumsuz gelişmelerin bütün vatandaşları üzdüğünü, ülkemizin barışı ve huzuru için herkese sorumluluk düştüğünü söyleyerek bütün organizasyonları iptal ettiklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Ülkemizde son günlerde yaşanan hain terör olayları ve saldırılarda birçok sivil vatandaşımızı, görevleri başında askerlerimizi ve polislerimizi kaybettik. Doğusundan batısına bir bütün olan, farklılıklarıyla barış ve huzur içinde yaşayan ülkemizde ne yazık ki izlenen yanlış politikalar ve ötekileştiren açıklamalar yüzünden masum vatandaşlarımız zarar görmekte, birçok şehrimizden her gün acı haberler almaktayız. Ülkemizde kalıcı bir barışın sağlanması, bütün vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu şekilde hayatlarını sürdürmesi için bütün kurumlara, siyasilere, vatandaşlarımıza sorumluk düşüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Uluslararası Zurna Festivali gibi özel günlerdeki etkinlikleri ve festivali iptal ettik. Ülkemizde yaşanan bütün acıları yürekten paylaşıyor, terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.” dedi.