Meclis Canlı

Büyükşehir Bilim İnsanlarını Bir Araya Getirdi


16.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Felsefe, Eğitim ve Bilim Tarihi Sempozyumu’na katılanları bir araya getiren etkinlik düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 12-14 Kasım tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlenen Felsefe, Eğitim ve Bilim Tarihi Sempozyumu’na katılanlar için Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Volkan Coşkun, etkinlikte yaptığı konuşmada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak sempozyumlara çok önem verdiklerini, çok değerli bilim insanlarının bir araya geldiğini söyledi ve her sempozyumda kendilerine güler yüzü ve samimi duyguları ile destek veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin birlikte Muğla için hizmet ettiğini ve ürettiğini söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e her konuda kendilerine destek olduğu için teşekkür etti. Mansur Harmandar; “Öncelikle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etmek istiyorum. Sadece bu etkinlik için değil, dekanlığım ve rektörlüğüm süresince Belediye Başkanı olarak her etkinlikte, Muğla için birçok hizmette birlikte olduk. 10 Kasım Atatürk’ü Anma konserinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Ana Bilim Dalı birlikte konser verdiler. Muğlalı üreticimiz için Toprak, Su, Bitki Laboratuvarını birlikte kurduk. Bu birliktelik gösteriyor ki Muğla, sevgi, kardeşlik, kültür, doğa, güzellik kenti. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte işbirliğimiz devam edecek.” dedi.



Felsefeyi eğitimin dışına çıkarırsanız eğitimin ruhunu almış olursunuz.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da üniversiteyle ve diğer kurumlarla işbirliği içerisinde Muğla’da eğitimin, bilimin, sevginin, hoşgörünün gelişmesi için çalıştıklarını, Türkiye’nin de bu değerlere ihtiyacı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Felsefe, Eğitim ve Bilim Sempozyumu’nda çok değerli bilim insanları Muğlamızda bir araya geldi. Felsefeyi eğitimin dışına çıkarırsanız eğitimin ruhunu almış olursunuz. Eğitimin felsefeye, felsefi yorumlara, felsefi yaklaşımlara, sorgulamaya, hiçbirşeyi bilimsel olarak ispatlamadan inanmamaya ihtiyacı var. Bizler, her şeyi irdeleyebilen, her şeyi sorgulayabilen ve bunu bir yaklaşımla çözebilen nesiller yaratmalıyız. Muğla’da her türlü kurumlarımızla, üniversitemizle, eğitimin gelişmesi için çalışmalı, bilim üretir hale getirmeliyiz. Tarihi değerlerimizle, insan yapımızla, Muğla bilimin, sevginin, hoşgörünün gelişmesi için uygun yapıya sahip. Ülkemizin de bu değerlere ihtiyacı var. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her türlü projede birlikte olan ve desteklerini esirgemeyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne ve rektörümüz Prof.Dr.Mansur Harmandar’a teşekkür ediyorum.” dedi.