Meclis Canlı

Büyükşehir AKOM Toplantısı Yapıldı


25.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, AKOM Koordinesine bağlı tüm birimler ile durum değerlendirme toplantısı düzenledi.

Yapılan toplantı hakkında açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl; “ İlimizin 1. derece deprem kuşağında olması, orman varlığımızın %68 oranında bulunması ve Rize’den sonra en fazla yağış alan il olmamız mevsimlere göre değişen nüfus hareketliliği bazı felaketleri etkileyen faktörler olabiliyor. Bunun için İtfaiye Daire Başkanlığı olarak, il genelinde diğer kurumlar ile gerekli önlemleri almak ve bu tür durumlarda en etkili ve doğru harekât tarzını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Tüm birimlerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) teşkilatlanmasının oluşturulduğundan bu yana yapılan çalışmalar değerlendirildi. Müdahaleler, araç ve personel durumu, kış hazırlıklarının yanı sıra afet ve acil durum çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaların görüşüldüğü toplantıda istek ve öneriler hakkında görüş alışverişi yapıldı.