Meclis Canlı

Başkan Gürün yeni T.C Kimlik Kartı İçin Başvurusunu Yaptı


19.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yeni T.C kimlik kartları için başvurusunu eşi Gülsün Gürün ile birlikte Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yaptı. 


Türkiye genelinde İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün başvurusunu Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yaptı. 

Başkan Gürün; “Yeni Kimlik kartları birçok yerde kullanılabilmesi açısından vatandaşlarımıza kolaylıklar getirecektir.”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı başvurusunda bir kimsenin üzerinde taşıdığı, memleketini, doğum yerini, kan grubunu  gösteren hüviyetin kendisi ve ülkenin nüfus sayısının bilinmesi açısından önemli olduğunu söyledi ve teknolojik gelişmelere uygun çipli kimliklerin vatandaşlarımıza kolaylıklar getireceğine inandığını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk nüfusla ilgili “Nüfus meselesi bir memleketin en önemli hayati meselelerindendir. İdarî, askerî, malî ve iktisadi meselelerde memleket nüfusunun gerçek sayısını bilmek ne kadar gerekli ise her sene yapılacak istatistiklerle nüfusun artış veya azalış miktarı anlaşılmadan artış nedenlerinin devam ettirilmesi ve azalış nedenlerinin yok edilmesi için tedbir almanın mümkün olmayacağı bellidir.” demiştir. Gelişen teknoloji ile günümüzde bilgiye kısa sürede ulaşabilir hale geldik. Yeni çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları vatandaşlarımıza birçok yerde kullanılabilmesi açısından büyük kolaylıklar getirecektir. Ayrıca ülkemizin nüfus sayısı ve artan göçlerden ne kadar etkilendiği de tespit edilebilecektir.” dedi. Başvuru işlemlerinin ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün nüfus müdürlüğünde işlem yapan vatandaşlarla sohbet etti.